Inspiration, del V – Den entusiasmerande

Alan McMillion på Engelska Institutionen på Stockholms Universitet – det är en pedagog på riktigt, vilket uppmärksammades redan 2002.
Syntax och semantik – det låter kanske inte så kul i dina öron? Jag var benägen att hålla med dig – fram till hösten 2007 och våren 2008 då jag hade förmånen att ha Alan som lärare i Basic Language Analysis I och II.
Workshop efter workshop lyckades den lille mannen med det finurliga leendet få oss fågelholkar att rita upp ”grammar trees” och pricka in satsdel efter satsdel – och på samma gång faktiskt tycka att det var ROLIGT. Helt vansinnigt när man tänker på det.


Helt enkelt en väldigt beundransvärd man.

One Response to Inspiration, del V – Den entusiasmerande

  1. Yvonne Lillvreten skriver:

    Paul Richberger (stavningen) är en annan. Då för tiden bl a verksam på Tollare Folkhögskola och lyckades med hjälp av oh-kartor ta mig igenom historien. Han visade på hur gränser förflyttats mellan länder utifrån ekonomiska, politiska eller religiösa skäl. Helt oförglömligt. Jag som ofta under historielektionerna ritade i kanten. Denna lektion som Paul gav var inför EU-valet. Undrar om han lever och vad han gör idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: