Inspiration, del IX – En riktigt bra bok I

Jag hoppas att ni alla har haft nöjet att läsa ”Tisdagarna med Morrie” av Mitch Albom. Om inte så är det bara att gratulera till de fina timmarna av läsning ni har framför er.

Anledningen till att jag känner att jag återigen måste slå ett slag för de här cirka hundra träffsäkra sidorna är för att jag under den här terminen har läst den med mina elever på kursen Spanska steg 5.

Vi har inlett våra veckor med boksamtal på tisdagar (passande nog) och varenda tillfälle har utmynnat i fantastiska diskussioner om livet och döden och allt där emellan. På spanska! Det är inte den enklaste uppgiften att få 20 gymnasieungdomar att prata ivrigt och engagerat på sitt (för de allra flesta) tredje språk men med den här bokens hjälp har detta varit möjligt under många veckors tid.

Tack vare ”Tisdagarna med Morrie” (eller ”Martes con mi viejo profesor” som den heter på spanska) har eleverna inte bara utvecklat sin spanska utan även (enligt deras egen utsago) sitt sätt att ”tänka kring livets frågor” (även om den enligt en del av dem stundtals tenderar till att bli lite väl ”amerikansk” i sitt uttryck) . Det är stora ord från tonåringar. Men jag är böjd att hålla med dem – även jag lärde mig mycket, såväl språkligt som tankemässigt.

Jag har nog läst om Mitch och Morries tisdagsträffar fler gånger än vad som rent generellt kanske skulle anses vara hälsosamt, men varje gång jag läser den hittar jag ny inspiration. Under den här långa vintern var det extra välkommet att få avhandla den på nytt i sällskap med mina eminenta compañeros i klassen. För det är jag mycket tacksam.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: