Inspiration, del XII – De nära

Kände en sådan omedelbar värme när jag såg den här bilden i en kompis Facebook-album häromdagen (tack för inspirationen Alex!). Bilden påminde mig om hur viktiga mina vänner är för mig och hur glad jag är att jag har dem så pass nära ändå. Vänskap vid 30 är ju som vi alla vet lite annorlunda än vänskap vid 20. Och vänskap vid 40, 50, 60, 70, 80 och förhoppningsvis 90 kommer säkerligen också att vara annorlunda och ha sin charm.

I tider som dessa har flera av de allra närmsta redan ynglat av sig både en och två (och ibland tre!) fantastiska små mini-me:s eller så växer magarna så det knakar. Det är fint att se alla nya små liv växa upp så nära inpå och jag känner mig priviligierad som kommer att få följa dem.

En annan har tagit det stora och modiga beslutet att i en stad 65 mil ifrån vänner och sambo skola om sig totalt (från ljudtekniker via barnskötare till polis – känn på den!) – beundransvärt och inspirerande. En del man gärna hade haft lite närmre återfinns i andra städer (och ibland även andra länder), vilket om man ser det positivt är bra för då har man anledning att åka och tillbringa kvalitetstid med dem.

Det finns två citat som jag tycker sätter fingret på vad vänskap innebär. Det första har William Shakespeare en gång uttryckt: ”En vän är den som känner dig som du är, förstår var du har varit, accepterar vad du har blivit, och ändå, varsamt låter dig växa.” Det andra kommer från den amerikanske författaren Elbert Hubbard”En vän är den som vet allt om dig men ändå tycker om dig.”

Min familj och mina vänner är mina största inspirationskällor. På fredag ska jag på en riktigt efterlängtad tjejbio med två av de allra närmsta. Sådana stunder värdesätts väldigt högt.

Lämna en kommentar